Herman Gee

Werkgevers en coaching

 

Werkgevers beschikken regelmatig over aparte coachings- en opleidingsbudgetten voor hun werknemers. Het kan zijn dat dit ook voor jouw werkgever geldt, informeer hier altijd naar. Een goede werkgever weet dat hij belang heeft aan goed functionerende werknemers en kent het belang van coaching hierin.
Ook als je geen werkgever hebt, maar in een uitkeringssituatie verkeerd, of je bent langstudeerder, kan het interessant zijn om bij het UWV of je Hoogeschool/ Universiteit te informeren of zij jouw coaching (deels) willen financieren. Het is ook in hun belang dat jij investeert in jezelf om met nieuwe inzichten en meer energie aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt en/of sneller je studie af te ronden.

Voor een derde partij gelden andere tarieven. Dit omdat bedrijven en instellingen de btw kunnen terugvragen en kosten van de coaching kunnen opgeven als bedrijfskosten en daarmee een belastingvoordeel hebben. Ook als je werkgever (of een andere derde partij), jouw tegemoet wil komen in de kosten voor het coaching traject, kies je deze optie. Je kan bij opmerkingen dan doorgeven dat je een deel ook zelf bekostigd, over dit deel wordt dan een korting voor particulieren gerekend. Het is mogelijk langs deze weg een berekening op te vragen voor het exacte bedrag welke dan voor jou overblijft.

Op de volgende pagina wordt je gevraagd naar je inkomenssituatie. Ook als de coaching bekostigd wordt door je werkgever, is dit een indicatie voor de budgetten welke een werkgever beschikbaar kan hebben voor jouw ontwikkeling.

 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn